Hogyan lesz minden szempontból hatékony egy porszívó?

Általában egy probléma megoldásakor magát az okot kell megismernünk, hiszen a problémát csak annak ismeretében tudjuk hatékonyan megoldani.

Ön gondolkozott már azon, hogy takarításkor mi is az, amit eltüntetni kíván? Bevallom, én soha nem gondolkodtam rajta, csaka polcokra telepedett szürke por eltávolítása volt a célom,amit kényelmesebb napjainkon feleségem vagy én csak egy vizes ruhával letöröltünk, gondosabb napokon porszívóztunk is - Igen azok közé a férjek közé tartozom, akiknek nem esik nehezére megfogni a partfis nyelet -. És mindig elcsüggedtünk, amikor már másnap megláttuk a port a bútorainkon.

De honnan kerül oda?

Erre a kérdésre gyakran azt a belenyugvó választ adjuk magunknak, hogy poros környéken lakunk, házunk elÅ‘tt sok autó jár. Csakhogy, ami az utcáról bekerül egy szellÅ‘ztetés alkalmával, cipÅ‘talpról… stb. az többnyire apró szemű homok.

Amennyiben a problémánkat a homok eltüntetésével megoldhatnánk, egyszerűen csak seprűt és lapátot ajánlanék Önöknek megoldásként, de sajnos ennél többről van szó!

Most elsÅ‘sorban sorstársaimhoz „szólok”, akiknek a házipor allergia komoly szenvedést okoz.

A házipor egy sor összetevÅ‘bÅ‘l áll, amelyek egyenként is ellenségeink lehetnek, ezért eltüntetésükre hatékony megoldás szükséges! Talajrészecskék, ásványi anyagok, a bÅ‘rrÅ‘l lesodródott elhalt emberi hámsejtek, emberi és állati eredetű szÅ‘r, haj és köröm  darabkái, virágpor és egyéb növényi részecskék, a ruháról és egyéb textíliákról leváló szálacskák, ételmaradék, elpusztult rovarok, illetve azok testrészei, pókháló, valamint élÅ‘ rovarok ürüléke. Hát, nem éppen gusztusos.

Évente kb.5 kg hámot veszítünk? Ez napi másfél grammnyi mennyiség, ami egymillió poratka napi táplálékát jelenti.Becslések szerint a házipor atka az asztmás megbetegedések 50-80%-áért felelÅ‘s!Ön ezekkel amikroszkopikus lényekkel él együtt! Ott vannak az ágyában, foteljében, szÅ‘nyegében. 17-25C° meleg és viszonylag magas páratartalom mellett érzik jól magukat.

Ráadásul a magas páratartalommal még egy élÅ‘lény táptalaját elÅ‘idézzük, ez a penészgomba, melynek spórája, mint allergén második helyen áll a porallergia után!

Van egy rossz hírem

Ön is az Ã©letének egyharmadát az ágyában tölti! Pontosan ott, ahol a poratkák és gombák a leginkább szeretnek élni.Ön saját testmelegével biztosítja a számukra kedvezÅ‘ hÅ‘mérsékletet és a megfelelÅ‘ páratartalmat, Ã­gy minden adott, amire szükségük van. Ugye milyen ijesztÅ‘?

Mi a megoldás?

A rendszeres takarítás! Most aztán nagyot mondtam. Mondandóm elején azzal kérkedtem, hogy magam is részt vállalok a takarításból, pedig az orvosom határozottan megtiltotta, hogy pl. porszívózzak! Egyszerűen azért tette, mert  a legtöbb porszívó a beszívott levegÅ‘nek jórészét szűretlenül visszafújja a levegÅ‘be, és ezáltal a lakásban a por koncentrációja megnÅ‘. Akármilyen ellentmondásos is ez a probléma a legtöbb porszívóval!

A poratka ürüléke nagyon könnyű, a porhoz tapadva órákon keresztül lebeg a levegőben, így a lakás bármely pontjára könnyen eljut. Mérete 250-300 mikron, melykönnyedén átjut egy hagyományos porszívó szűrőrendszerén, tehát problémánk forrása így továbbra is fennáll.

Egy hatékony és ritka márka titkai

Ön hallott már Nilfisk-rÅ‘l? Nem, a boltok polcain sajnos nem láthatta.

Ez a remek készülék egy dán gyártó terméke, mely 1905-ben teremtette meg a takarító gépek prémium kategóriáját, és vált etalonná más gyártók szemében. 

A Nilfisk már több mint száz éve folyamatosan fejleszti termékeit, ennek köszönhető kimagasló minősége, megbízható és hatékony működése.

Mit csinál a Nilfisk másképp?

A problémánk tehát a mikroszemcsés por, amelyben az atkák is találhatók, pontosabban azok allergén ürüléke. Mindez az Ön bútorai kárpitjában, ágyában, foteljében stb.

Ahhoz, hogy porszívózáskor mindez ne kerüljön vissza a szobája levegÅ‘jébe, megszűrésére az ún. HEPA-szűrÅ‘ a legalkalmasabb. – csak tájékoztatásként a kórházi műtÅ‘kben is HEPA-szűrÅ‘ket alkalmaznak - A HEPA-szűrÅ‘vel talán már találkozott más gyártók készülékeiben is, azonban azok szűrÅ‘szintjét valószínűleg sehol nem tüntetik fel. Nem véletlenül!

A HEPA-szűrÅ‘nek ugyanis 5 szűrÅ‘szint szerinti besorolása létezik. H10; …; H13; H14. EbbÅ‘l a Nilfisk a porszívók esetében egyedülállóan a klinikai szűrÅ‘szintű H14-es osztályozású szűrÅ‘t alkalmazza, amely poratka ürülékéhez képest egyharmadnyi méretű részecskéket is csapdába ejt, és így képes akár bacilusokat és vírusokat kiszűrni a levegÅ‘bÅ‘l, sÅ‘t még a füstöt is!

De menjünk sorba. A beszívott levegÅ‘ egy duplafalú papír porzsákba jut, ezt követÅ‘en egy aktív szénszűrÅ‘n halad át, mely a kellemetlen szagok eltávolításáért felelÅ‘s, majd a klinikai szűrÅ‘szintű HEPA szűrÅ‘betéten át, kerül vissza a levegÅ‘be a már 99,97%-ban megtisztított levegÅ‘, garantálva az allergiások tünetmentességét!

Itt jegyezném meg, hogy a leghatékonyabb szűrÅ‘rendszer se ér fabatkát sem precíz összeszerelés és megfelelÅ‘ szigetelés nélkül!

Egy porszívó valós teljesítménye nem egyenlő azzal, amit az adattábláján lát!

Ma már a műszaki áruházak tele vannak ismert és ismeretlen gyártók nagy teljesítményű készülékeivel, mégsem javaslom, hogy gyors vásárlásba kezdjen csak a teljesítménytáblán feltüntetett nagy számok láttán. Ugyan egy erős motor szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez, mégsem ez a legfőbb fokmérője egy hatékony berendezésnek.

Ön gondolta volna, hogy porszívója a feltüntetett teljesítményének jó, ha 30%-át hasznosítja?

Többek között azért, mert a porszívóház résein és a különböző csőcsatlakozásoknál beszívott fals levegő a felvett teljesítmény közel 75%-át elveszíti!

Áramfelvétel, levegőteljesítmény, szívólevegő mennyisége, nyomás, hatásfok, fordulatszám, ezek mind meghatározzák egy készülék hatékonyságát!

Innováció – pontos tervezés

Általában egy porszívó hatásfokát három tényező határozza meg. Motor, szerkezeti felépítés és a ventilátor. A Nilfiskezeken túl a alkalmaz egy technológiát, amely nekünk, allergiásoknak az eddigi legtökéletesebb megoldás porszívógyártás terén.

A kulcs: Elektronikus teljesítményszabályzás

Egy olyan elektronikai eszköz, amely alkalmassá teszi a berendezésünket arra, hogy akár 25%, akár 50%, akár 100%-on üzemeljen. Hogy mi ennek az eredménye?

 

  1. Energiatakarékosság és hatásfoknövelés!

 

Napjainkban az elektronika forradalmi változásokat hozott az autóiparban, szórakoztató iparban és nincs ez másképp háztartási készülékek esetében sem. Hiszen akár mosógépet, akár hűtÅ‘gépet vásárolunk, érdeklÅ‘désünk az elsÅ‘k között irányul arra, hogy milyen energia besorolású az adott termék. 

Egy elektronikailag szabályozott készülék fogyasztása akár 30%-kal kevesebb lehet, ami a háztatásokban igen nagy jelentőséggel bír. Azonban ezzel együtt a Nilfisk egy nagyon fontos tulajdonságát emelhetjük ki, ez a hatásfok.

Bútoraink takarításakor egy hagyományos porszívó motorja felpörög, aminek jellegzetes erős búgó hangja van. Ezt a kellemetlen hangot gondolom, Ön is ismeri. Ilyenkor az történik, hogy a kárpit szálai összehúzódnak, kvázi ledugaszolják a porszívócső végét, így a levegő nehezen jut át rajta.

Ez azt eredményezi, hogy a ventillátor gyakorlatilag terheletlenül felpörög. Mivel kevés az áthaladó levegő - a kárpitdugó miatt - a motor hűtése erősen csökken. Ez gyors melegedéshez vezet. A végeredmény kitisztítatlan kárpit, nagy áramfogyasztás, mindez nagy zaj kíséretében.

A Nilfisk kárpitok, és egyéb más felületeken szabályozhatósága révén optimalizálja a szívóerÅ‘t! És itt van a „kutya elásva”, ugyanis részterhelésen a hatásfoka sokkal jobb, mint 100%-nál. A kárpit szálai lazák maradnak, így a rajtuk áthaladó levegÅ‘ a szennyezÅ‘déssel együtt a porzsákba jut, hatékonyan és csendben.

 

  1. Zajszint – Takarítsunk csendben!

 

Ma már egy modern és komfortos berendezés egyik fokmérője a zajszint. A Nilfisk speciális zajszigeteléssel, szabályozható elektronikával, és speciális ventillátor csoport alkalmazásával elérte a porszívók esetében rendkívül csendesnek számító 63dBA-es zajszintet, így a család többi tagja nyugodtan élvezheti pl. a hétvégi tévéműsort, míg házi teendőinket végezzük.

 

[aláírás]

Hozzászólok a témához

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím:
(nem publikus)
Honlap:
*Hozzászólás:

 
 
Facebook
 
 

Jelenleg üres a bevásárló kosara.

 
Jelölje meg csillaggal a szimpatikus termékeket. Majd itt egy kattintással összehasonlíthatja az ár/tulajdonság alapján.
 
A legutóbb nézett termékek kerülnek ide, amiket össze is hasonlíthat.
 
Sikertermékek
 

E-mail:


Jelszó: