Hogyan befolyásolja otthona levegőjét a légtisztító?

Biztos Önnek is ismerős az a jelenség, amikor a nap sugaraiban jól láthatóvá válik a szálló por a lakásban. Ezt nevezik a fizikában Tyndall jelenségnek. A porszemeken megtörik a fény így azok láthatóvá válnak még a legtisztább lakásban is. Ennél jobb szemléltetés nem is kell ahhoz, hogy megértsük, mi okozza otthonunkban az allergiás tüneteket

Ezekről a parányi porszemcsékről általában tudomást se veszünk csak akkor, ha látjuk, vagy éppen allergiások vagyunk rá. Tünetként megjelenhet a köhögés, zihálás, orrfolyás akár azonnal.

A probléma az, hogy ezeken a parányi porszemcséken „utaznak” az allergének, a vírusok és bacilusok szobáról szobára és ezeket belélegezzük minden nap, minden éjjel 22.000 alkalommal!

 

Parányi részecskék mérgezik szervezetünket

Méretüktől függ, hogy eljut-e a tüdőnkig, vagy éppen megtapad a nyálkahártyánkon. Kimutatott tény, hogy az arra érzékenyeknél tüdőbe kerülve hosszútávon asztmát, nyálkahártyán megtapadva allergiát okoz.

A forrásuk nagyon sok féle lehet és teljesen megszűntetni nem is lehet, de nem is ez a cél.

 

Tünetmentessé teheti az otthoni életét megfelelő eszközök segítségével

A por koncentráció mértéke az, amit szabályozni tudunk és szabályoznunk kell egy légtisztító készülékkel!  

Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen ettől függ az allergiás tünet mértéke is és ebből adódik az is, hogy milyen lesz a közérzetünk, teljesítőképességünk… stb. Kellően alacsony szintű szálló por már nem vált ki allergiás reakciót és ez az, amit el kell érnünk! Ezt az állapotot pedig könnyen létrehozhatjuk egy légtisztító segítségével. Különbségek azért vannak.

Milyen szempontok alapján érdemes légtisztítót választani?

A légtisztító hatékonyságát természetesen a szűrőrendszere határozza meg. Ezt sokféle gyártó sokféleképpen próbálja maximalizálni. A legelterjedtebb a filteres megoldás, kiegészítve pl. egy ionizátorral.

A filterekből sokféle létezik különböző szűrőszintekkel. Minden gyártó valamilyen hangzatos elnevezéssel próbálja felkelteni az érdeklődők figyelmét, de a hangzatos név mögött általában a szakmában már jól ismert technológia bújik meg. Mégis milyen szempontok alapján fogja tudni eldönteni, hogy melyiket is válassza? Ebben szeretnénk Önnek segíteni, a tiszta otthon szakértőjeként.

Számtalan márka található a piacon, ezért szeretnék pár jó tanáccsal szolgálni vásárlás előtt. Mit is lehet mondani egy légtisztítóról? A következő szempontokat érdemes figyelembe venni.

 

  • Milyen szűrővel látták el a készüléket és az milyen hatékonysággal dolgozik?
  • Mennyi levegőt képes átforgatni, „átmosni”?
  • Milyen fenntartási költséggel számolhatunk?
  • Milyen zajszinttel dolgozik?
  • Végül a dizájn, bár ez allergiás szempontból talán elhanyagolható.

 

Egyesével vizsgálva a kritériumokat egyik sem tűnik nagy kihívásnak, együtt azonban ritkán valósul meg minden feltétel egy készüléken belül. Az tehát a legjobb készülék, amelyik a legtöbb szempontnak felel meg együttesen. A választás ennek ellenére mégsem egyszerű, hiszen egy átlagos vásárló nem tudja (nem is dolga tudni) a hangzatos elnevezésű szűrők közül melyik is az, amelyik tényleg jól teljesít majd.

 

Kattintson ide, nézze meg milyen
légtisztító illene otthonába. Jó levegőt kívánunk! >>>

 

Amennyiben Önnél előfordult - vagy a későbbiekben előfordul - bármilyen probléma allergiával, asztmával kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran:

Janovics László
Szobalevegő Csoport

Hozzászólok a témához

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím:
(nem publikus)
Honlap:
*Hozzászólás:

 
 
Facebook
 
 

Jelenleg üres a bevásárló kosara.

 
Jelölje meg csillaggal a szimpatikus termékeket. Majd itt egy kattintással összehasonlíthatja az ár/tulajdonság alapján.
 
A legutóbb nézett termékek kerülnek ide, amiket össze is hasonlíthat.
 
Sikertermékek
 

E-mail:


Jelszó: