Hőszivattyúval a szénmonoxid-mérgezés ellen

Nincs olyan fűtési szezon, amikor ne hallanánk szénmonoxid-mérgezésről, melyek megelőzhetőek lehettek volna korszerű és karbantartott fűtőberendezésekkel. Cikkünkben egy olyan fűtést szeretnénk bemutatni, amellyel kizárt, hogy ilyen sajnálatos baleset érje.

A hőszivattyú nem kimondottan az allergia elleni küzdelemre létesült, mégis meghatározó a szobalevegő minősége szempontjából, mint a környezetre legkevésbé káros fűtőberendezés.

A hőszivattyút belső terek fűtésére/hűtésére és használati meleg víz előállítására használhatja. Egy olyan rendszer, amely a külső környezeti levegőből kinyert hőt továbbítja a beltérbe.

A hőszivattyű nem előállítja a hőt, „csak” továbbítja, így sokkal hatékonyabb működésre képes, mint a hagyományos gázkazánok! Üzemi költsége 20-25%-kal alacsonyabb a gázos megoldásnál. A hatékonysága mellett fontos tulajdonsága, hogy nem bocsát ki semmilyen szennyező anyagot a levegőbe, ezért a legkörnyezetkímélőbb fűtési megoldás.

A hőszivattyú 9 legfontosabb előnye

  • alacsonyabb a fűtési költség a földgázhoz képest
  • nincs szükség klímára
  • kis helyigényű
  • biztonságos
  • tiszta és környezetbarát
  • növeli otthona piaci értékét
  • olcsóbb meleg víz előállítás
  • alacsony a fenntartási költsége
  • hosszú távon működik

Hőszivattyúval akár otthona teljes fűtésigényét elláthatja. Megfelelő hőszivattyúval a légkondicionálást is sokkal olcsóbban megoldhatja, valamint a meleg vizet is jóval gazdaságosabban állíthatja elő.

Egy jó minőségű hőszivattyú 25-30 évig működik, a befektetés pedig 2-5 év alatt megtérül, így mindenképpen érdemes elgondolkodni egy ilyen berendezés beszerzésén.

A füstgázmérgezés és a szénmonoxid-mérgezés veszélye ismeretlen egy hőszivattyúval fűtött lakásban vagy családi házban. Könnyen adaptálható minden meglévő fűtési rendszerre, így azok is gondolkozhatnak a megoldáson, akik szeretnének korszerűsíteni az otthonukban.

A hőszivattyú telepítése komplex dolog, ezért házilag nem kivitelezhető, mindenképpen szükséges hozzá telepítési gyakorlat.

A rendszer megtervezéshez országosan kiépített tervezői kapcsolattal rendelkezünk, így részünkről bárhol megoldható a hőszivattyús rendszer környezetkímélő megoldása.

Amennyiben Önnél előfordult - vagy a későbbiekben előfordul - bármilyen probléma allergiával, asztmával kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran:

Janovics László
Szobalevegő Csoport

Hozzászólok a témához

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím:
(nem publikus)
Honlap:
*Hozzászólás:

 
 
Facebook
 
 

Jelenleg üres a bevásárló kosara.

 
Jelölje meg csillaggal a szimpatikus termékeket. Majd itt egy kattintással összehasonlíthatja az ár/tulajdonság alapján.
 
A legutóbb nézett termékek kerülnek ide, amiket össze is hasonlíthat.
 
Sikertermékek
 

E-mail:


Jelszó: