A vegyszermentes takarítás elengedhetetlen kelléke

A padlón található kosz leginkább az utcáról kerül az otthonukba, a cipő talpáról, és egészségi problémákat okozhat pl. egy földön mászó kisgyermeknek. Pedig a világ felfedezése számukra a mászással kezdődik.  De nem csak a padló az egyetlen kritikus hely számukra. A fürdőszobák, padlók tisztítását olyan kémiailag nehezen lebomló és irritáló vegyszerekkel tisztítjuk, amely a nyálkahártyát és légutakat erősen roncsolják, de a bőrünkön is okozhatnak akár égési tüneteket is.

A padló tisztítására általában egy nyeles felmosó és egy vödör tisztítószeres víz jelenti a megoldást. A kémiailag nehezen lebomló vegyszerekkel tisztított felület is hosszútávon veszélyt jelent, pláne egy mászó kisgyermek számára.

Ha jól belegondolunk a felmosó víz csak a felmosó első merítésig marad tiszta, onnantól gyakorlatilag szennyezett vízbe mossa ki a felmosó fejet újra és újra. Sajnos eddig nemigen volt jobb, de nézzük tovább.

Van egy másik tényező is:

Allergiát okozhatnak a tisztítószerekben található felületaktív anyagok, a zsíroldó készítmények összetevői, oxidatív fehérítői és a gyakorlatilag minden termékben megtalálható konzerváló szerek, és illatanyagok

A felsorolást folytathatom az igen nehéz fizikai munkával takarítható kohyhai sütővel és a ráégett zsírral. Nem ez a legkedveltebb házi munka.

Talán nem nehéz egyetértenünk abban, hogy a vegyszeres takarítás egészségileg kimondottan káros! Orvosilag bizonyított, hogy azok a felszabaduló gőzök, gázok, amelyeket belélegzünk takarításkor, elősegíthetik az allergia és asztma kialakulását.

A szőnyeg, és kárpittisztító szerek minden folttisztítás alkalmával benne maradnak a kárpit szálai között, melyek idővel újabb, ám nagyobb foltokat fognak eredményezni a szőnyegünkön vagy kárpitunkon, amint por kerül rá. Milyen jó is lenne, ha a szőnyeget kimoshatnánk, de egy padlószőnyeg aligha mosható mosógépben, marad tehát a felületi kezelés. A kölcsönözhető vizes takarítógépek után napokig vizes marad a szőnyeg vagy bútor, ami ettől bebüdösödik, sőt penészesedhet. Az ezekből a berendezésekből kiáramló viszonylag nagy mennyiségű víz miatt sár képződik a szőnyegek szálai között az ott megrakódott porból. Ettől a szőnyeg sokkal kopottabbnak és elhasználtabbnak tűnik.

Jó hír: létezik egészségesebb megoldás is!

Vannak olyan berendezések, amellyel a lakás minden pontját vegyszermentesen takaríthatja, úgy, hogy a kezelt felületet 100%-ban fertőtleníti is. A vegyszerekkel ellentétben nincs hatásidő, azonnal és tökéletesen tisztít!

A Nilfisk, mint a takarítógépek egyik meghatározó gyártója a lakosság számára kifejlesztette a forrógőzös tisztító berendezését. Több mint száz éve fejleszti a berendezéseit, így méltán vált etalonná más gyártók szemében.

Ezekkel a készülékekkel a hőt használjuk fertőtlenítésre víz közvetítésével. Tehát amire szükségünk van, az nem más, mint a csapvíz! A szárazgőz előnye, hogy magas hője, de alacsony páratartalma miatt kicsi a lecsapódó pára a kezelt felületeken, ezzel kivédve a hosszú száradási időt pl. a bútoroknál. Az a gőz, amit előállítunk 140°C-os, ennek köszönhetően eredmény 100%-os fertőtlenítés minden felületen! A felhasználási terület gyakorlatilag teljes körű egy lakáson belül.

Hideg burkolat, szőnyeg, bútorok, ülőgarnitúrák, fürdőszoba stb. A forrógőz a poratkák elpusztítását is hatékonyanvégzi, tehát az ágyunk kigőzölésével porallergiás tünetek csökkentésére is kiválóan alkalmas.  Mivel száraz gőzről van szó, nem kell attól tartanunk, hogy az ágybetét elázik. A gőz azonnal eltávozik, így pár perc elteltével teljesen száraz felületet kapunk. Az elpusztult atkákat az erre alkalmas porszívóval eltávolíthatjuk.

Tökéletes tisztaság a nehéz helyeken is!

Klinikai kísérletek tanúsítják, hogy a forró gőzzel végzett takarítás és fertőtlenítés a lehetőleghatékonyabb módja otthonunk tisztántartására. A szerves anyagok lebontását általában valamilyen baktérium végzi. Mivel a kellemetlen szagokért is a baktériumok a felelősek, a forró gőzzel kitűnően és könnyedén lehet szagmentesíteni pl. a fürdőszobai lefolyókat, de még akár tornacipőt is.

Kiválóan alkalmas autók kárpitjának a tisztítására. Igazi sikerélményként élem meg, amikor az ülésre öntött őszilé és a beledolgozott csokoládé nyomtalanul eltűnik.

A készülék használata semmivel sem bonyolultabb mint egy porszívóé. A gyári alaptartozékok  igen széleskörű használatot tesznek lehetővé.

Környezetbarát megoldás

A berendezés használatával a gyermekeink és magunk egészségén túl a közvetlen környezetünket is óvjuk, amely napjainkban igen fontos és kényes kérdés.

A hagyományos vödrös vegyszeres tisztítási mód általában sok vizet igényel, és természetesen felmerül a környezet felesleges terhelésének a kérdése is. A háztartások többsége naponta tonnaszámra zúdítja az élő vizekbe a tisztítószereket.

Egy átlagos lakás kitakarításához mindössze 5 liter vízre van szükségünk, ami pont fele a felmosó vödör méretének, és még meg sem említettük az kagylók, mosogató tisztítását, a szükséges tisztítószerek beszerzését.

A forró gőzös tisztító házi használata érthetetlen módon kevésbé elterjedt nálunk. Csak egy-két céget található, akiknek a termékei között szerepel, ilyen berendezés, de gyakorlatilag csak a véletlenen múlik, hogy Önt megtalálják úgynevezett hideghívásokkal. Az ár az értékesítési formának megfelelően kimagasló, ami nem a legjobb ár-érték arányt jelenti. Hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy viszonylag ritkán előforduló készülékről van szó? A médiából csak a különböző csodaszerek reklámja zúdul ránk olyan tökéletes tisztaságot ígérve, aminek nehezen tudunk ellenállni.

A tisztítószerek gyártói és forgalmazói nem szívesen hírdetik a forró gőz hatékonyságát, hiszen senki sem vásárolná a termékeiket. Pedig ezeknek a nagyüzemeknek a saját tisztítógépei egytől egyig ezen az elven működnek.

Amennyiben Önnél előfordult - vagy a későbbiekben előfordul - bármilyen probléma allergiával, asztmával kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran:

Janovics László
Szobalevegő Csoport

Hozzászólok a témához

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím:
(nem publikus)
Honlap:
*Hozzászólás:

 
 
Facebook
 
 

Jelenleg üres a bevásárló kosara.

 
Jelölje meg csillaggal a szimpatikus termékeket. Majd itt egy kattintással összehasonlíthatja az ár/tulajdonság alapján.
 
A legutóbb nézett termékek kerülnek ide, amiket össze is hasonlíthat.
 
Sikertermékek
 

E-mail:


Jelszó: