A „Beteg-Ház Szindróma”: a rossz minőségű beltéri levegő súlyosan károsítja egészségét!

 

A beteg Ház Szindróma névre keresztelt jelenséget, már az 1980 as években felismerte, és vizsgálta a WHO (egészségügyi világszervezet). A beteg ház szindróma lényegében azt jelenti, hogy a beltéri levegő összetevői egymás hatását felerősítve komoly egészségügyi gondokat okoznak.

A zárt tér levegője tele van mikroszkopikus méretű allergén anyagokkal: vírusok, baktériumok, gombák, poratkák, szálló por, pollen, tisztítószerek, bútorlakkok és dezodorok illóanyagai. 
Ezek az allergén anyagok a természetes hígulási folyamat hiányában, zárt térben koncentrálódnak. 


A koncentrált rossz minőségű szobalevegő  káros hatásokat fejt ki a szervezetében:

 • első jelek általában: orrdugulás, orrfolyás, torokirritáció, köhögés, kiütés, viszketés
 • megjelenhet a fáradtság, levertség, álmosság
 • súlyosabb esetben asztmát okozhat

A felsorolt tüneteknek a kiváltója, sok esetben a rossz minőségű beltéri levegő!

Fáradtságot, koncentráció hiányt, levertséget, hangulat ingadozást, feszültséget, légúti megbetegedéseket, allergiát, asztmát okoz az elhasználódott, rossz beltéri levegő

Biztosan ébredt már fáradtan reggelente, ami után nehezen indult be a napja. A szabadlevegőn aztán, máris felfrissültebbenek érzi magát. Ez a jelenség jól igazolja a beltéri levegő minőségének a jelentőségét! Amennyiben a problémát nem kezeli, a tünetek napról-napra kiújulhatnak!

 

Fejfájás, dekoncentráltság jellemző a rossz szobalevegőre

A fejfájás igazi oka soksor a rossz minőségű beltéri levegő. 

Megtanult együtt élni a tünetekkel? Elviseli a fáradtságot, levertséget, elhiszi, hogy ezek a mindennapi élettel járó dolgok?

Sokszor érezzük úgy, hogy elhagy bennünket az erő, elillan az energiánk. Fejfájás gyötör, amit gyakran az időjárásra fogunk, azonban a probléma gyökere lehet a beltéri levegő is.

 A beltérben koncentrálódnak az allergén anyagok. Méretüktől függően eljutnak akár a tüdőig, testünk reakcióját pedig a kialakult tünetek jelzik.

 

Frusztráltak lehetünk egész nap a rossz szobalevegő miatt

Az elhasználódott, rossz minőségű beltéri levegő feszültséget, ingerültséget, frusztráltságot eredményezhet

Az agyunk friss oxigén helyett elhasznált levegővel kénytelen teljesíteni, ez okozza a fáradtságot, a koncentráció hiányát, álmosságot, levertséget, hangulat ingadozást. Naponta 11.000 liter levegő járja át szervezetét - tele allergén anyagokkal!

Elgyötört ébredés reggelente? Az alvás közben elhasználódó levegő reggelre kimeríti szervezetünket!

 

 

Reggeli ébredés leverten

Az alvás közben elhasználódó levegő kimeríti a szervezetét!

Az alvás közben elhasználódó levegő frissítése különösen fontos a szellemi munkát végzők számára. Ismerős lehet az az érzés, amikor már korán reggel úgy érzi, hogy egy rémes nap vár Önre. Csökkent teljesítő képesség, kimerültség, levertség, dekoncentráltság jellemzi az egész napot. Csak arra tud gondolni, hogy egyszer ennek a napnak is vége lesz...

 

Fáradékonyság jellemezi napjainkat

Az elhasználódó, rossz minőségű levegőben történő alvás másnapra fáradékonyságot,  lehangoltságot eredményez

Egy átlagos szobában 3-4 óra alatt elhasználódik az oxigén. Az elhasználódó levegő szén-dioxid tartalma megnő. Általában az alvásra szánt idő (6-8 óra) több mint kétharmadát olyan környezetben töltjük, ahol az allergének mellett a levegő szén-dioxid tartalma is magas. 

Az ilyen környezetben eltöltött alvás reggelre nagyon megviseli szervezetünket. Fáradtan, lehangoltan ébredünk.

A WHO igazolta: világméretű probléma a
„Beteg-Ház Szindróma”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) betegségnek nyilvánította az elhasznált, rossz minőségű szobalevegő által kiváltott okokat.

Ezt a jelenséget „Beteg-Ház Szindróma” néven kereshetjük.

WikiPedia: „Sick Building Syndrome” (angolul) >>>

 

Beteg Ház Szindróma

„Beteg-Ház Szindróma”: a zárt tér levegőjében koncentrálódó allergén anyagok károsítják szervezetünket.

A „Beteg-Ház Szindróma” nem más, mint az elhasználódott, rossz minőségű szobalevegő életünkre kifejtett káros hatása. A zárt tér levegőjében koncentrálódnak az allergén anyagok.

Álmosságot, levertséget, ízületi fájdalmakat, fejfájást okoz. Az alvás közben fellépő oxigén hiány másnap dekoncentráltságot, fáradékonyságot okoz.

Két döbbenetes felmérést is nyilvánosságra hoztak:

 • évente 4,3 miIlió ember halálát okozza világszerte a „Beteg-Ház Szindróma” (folyamatosan növekszik)
 • az 5 éven aluli gyermekeknél bizonyítottan felelős az allergia, asztma kialakulásában 

Kisgyermekek komoly veszélyben: az 5 éven aluli gyermekeknél bizonyítottan felelős az allergia, asztma kialakulásában a rossz minőségű beltéri levegő!

Gyermekeink valós veszélynek vannak kitéve, a felelősség a szülőké!

Eddig nem tudtuk, hogy mekkora kockázata van e beltéri levegőnek. Az egészségügyi szervezetek ma már figyelmeztetnek bennünket: Mindenkit körülvesz a láthatatlan ellenség, ami a léguti allergiát okozza: a beltéri szmog!

 

Veszélyeztetett gyerekek

A „Beteg-Ház Szindróma” az 5 éven aluli gyermekeknél bizonyítottan felelős az allergia, asztma kialakulásában.

A Szobalevegő Csoport az elsők között jelent meg az egészséges szobalevegő megteremtéséhez nélkülözhetetlen információkkal és termékekkel, amelyek a kiváló minőségű beltéri levegőt biztosítják. A Szobalevego.hu által forgalmazott termékekre jellemző, hogy hatékonyan javítják a szoba levegőjét. Klímaberendezésektől kezdve a légtisztítón, porszívón, takarítógépen keresztül egészen a hővisszanyerős szellőzőig, átfogó megoldásrendszert kínálunk. A megoldás létezik, csak alkalmazni kell!

A beltéri levegő folyamatos tisztaságát garantálja a Szobalevegő Csoport szigorúan válogatott termékköre.

 • csökkennek az allergiás tünetek
 • csökkennek az asztmás tünetek
 • megelőzhető az allergia, asztma kialakulása
 • nyugodt éjszakai alvás, friss reggelek
 • megszüntethető a rossz beltéri levegő okozta kimerültség, fejfájás, levertség, fáradékonyság
 • megnő a koncentráló és a teljesítő képesség

Gondoskodnunk kell arról, hogy mindennapjaik ne a léguti betegségről szóljanak. Az egyik legjobb mód erre a levegő tisztán tartása! 

 

Amennyiben Önnél előfordult - vagy a későbbiekben előfordul - bármilyen probléma allergiával, asztmával kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran:

Janovics László
Szobalevegő Csoport

1 hozzászólás

Nagy Tamás | 2015. június 23, kedd 18:26
Nekünk is hasonló problémáink vannak, sokszor alig tudunk megmaradni a lakásban. Nem tudom, hogy mi lehetne erre a megoldás. Az alapos és rendszeres szellőztetés csak átmeneti, mérsékelt javulást eredményezett. Egyes szobanövényeknek különösen jó légtisztító hatást tulajdonítanak. Általuk valóban sikerült valamelyest javítani a lakás levegőjén, de még mindig nem az igazi. Sok háztartási vegyi anyagot tároltunk a lakásban, és hiába szabadultunk meg időközben mindannyitól, még mindig érezni az általuk okozott kellemetlen tüneteket.

Kedves Tamás!

A beltéri levegő minősége attól függ, hogy milyen vegyi anyagokat használunk, milyen módon és mennyit szellőztetünk, milyen takarító berendezéseket használunk. Mivel a beltéri levegő hígulása nem természetes folyamat, mint a természetben, ezért csak hatékony berendezésekkel tudjuk azt jótékonyan befolyásolni.
Ilyen berendezés a porszívó, légtisztító, klímaberendezés, szellőztető berendezés. A vegyi anyagok kiváltására pedig a gőztisztító szolgálhat. Sajnos ezekre azért van szükség, mert az ember természetes védelmi rendszere az urbanizálódás során nagymértékben gyengült. Kialakultak olyan veszélyforrások, amelyekkel a természetben nem voltak ennyire összezárva, így nem tudott koncentrálódni, ezért ezekre érzékenyebben reagálunk. Ilyenek a poratka megtelepedései, az Ön által említett vegyi anyagok koncentrálódása, stb..
Az allergiások számának egyértelmű növekedése nem véletlen folyamat.
Ezért fontos, hogy bármelyik fent említett háztartási berendezés beszerzése előtt körültekintően tájékozódjanak. Ebben tudunk és szeretnénk segíteni, díjmentes helyszíni felméréssel, tanácsadással.

Üdvözlettel:
Janovics László

Hozzászólok a témához

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím:
(nem publikus)
Honlap:
*Hozzászólás:

 
 
Facebook
 
 

Jelenleg üres a bevásárló kosara.

 
Jelölje meg csillaggal a szimpatikus termékeket. Majd itt egy kattintással összehasonlíthatja az ár/tulajdonság alapján.
 
A legutóbb nézett termékek kerülnek ide, amiket össze is hasonlíthat.
 
Sikertermékek
 

E-mail:


Jelszó: