A penészgomba veszélyei 

A penészgomba csupán az alkalmas pillanatra vár, hogy elboríthassa otthonát. Amint a körülmények kedvezőek számára, megtelepedik és agresszív módon szaporodik!

Fűtési szezonban a jól szigetelt házak páratartalma lényegesen megnő, ami szinte biztos penészesedéshez vezet.

A levegő ideális relatív páratartalma 40-60% közötti. Az ennél magasabb páratartalom már kedvez a penészgomba megjelenésének, és a háziporatka elszaporodásához. A penészgomba-allergiát a spórák váltják ki. Az erre érzékenyeknél a szénanátha és az asztma tünetei jelentkeznek, vagy közvetlen érintkezés esetén bőrproblémáik adódhatnak. 

A penészgomba ideális táptalaja a nedves, párás közeg

A nedves, párás közeg elősegíti növekedésüket, ezért elsősorban  a fürdőszobában, a konyhában, a pincében vagy a mosóhelyiségben találhatók meg, valamint a nem fűtött helyiségekben, a növények földjében, vagyis minden olyan helyen, ahol a levegő páratartalma magasabb az ideálisnál.

A tartós penészesedés olyan légúti betegségek kiváltója lehet, mint az allergiás eredetű szénanátha és asztma. Az allergiás tünetek mellett toxikus reakciót is kiválthatnak.

80 penészgombafaj felelős a légzőszervi rendellenességekért, az asztma tüneteiért

A légzőszervek rendellenességeivel több mint nyolcvan penészgombafajt hoztak összefüggésbe. A magas páratartalom problémája elsősorban télen jelentkezik, amikor rövid ideig vagy ritkán szellőztetünk. A penészgomba spórái a lakás légterében állandóan jelen vannak, akár a szoba por. A levegőben lebegve terjednek, a nedves felületeken megtelepszenek, és kedvező körülmények esetén megkezdik élettevékenységüket.

Legjobb megoldás a folyamatos szllőzést biztosító hővisszanyerős szellőző berendezés, amely lényegesen lecsökkenti a penészgomba megtelepedésének az esélyét. Az elhasznált levegőt kidobja, de az épületben keletkezett hőenergiát jó hatásfokkal visszanyeri, és a bejutó friss levegőt ezzel felmelegíti. Így egyszerre egészséges és gazdaságos. Csökkenti a lakás hőveszteségét, így kevesebb energia szükséges  fűtéshez illetve nyáron a hűtéshez.

A hővisszanyerős szellőzés tökéletes megoldás az egészséges és energiatakarékos otthonra vágyóknak

A berendezés működésének lényege leegyszerűsítve az, hogy a szellőztetés alkalmával eltávozó hőt – és csak a hőt – visszatartjuk, ezzel felmelegítjük a beáramló friss levegőt, és visszavezetjük a lakásba.

A megoldás nagyon egyszerű és energiatakarékos, maga a hővisszanyerés folyamata energiafelhasználás nélkül történik. 

A friss levegő előnyeit nem kell külön magyarázni, a jó közérzethez és egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen. A folyamatos légcserével ellehetetlenül a penészspórák megtelepedése, nincs többé penészes fal, szinte esélytelen a vírus és a szén-monoxid-koncentráció. A végeredmény egészség család, jó közérzet. 

Amennyiben Önnél előfordult - vagy a későbbiekben előfordul - bármilyen probléma allergiával, asztmával kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran:

Janovics László
Szobalevegő Csoport

Hozzászólok a témához

*Vezetéknév:
*Keresztnév:
*E-mail cím:
(nem publikus)
Honlap:
*Hozzászólás:

 
 
Facebook
 
 

Jelenleg üres a bevásárló kosara.

 
Jelölje meg csillaggal a szimpatikus termékeket. Majd itt egy kattintással összehasonlíthatja az ár/tulajdonság alapján.
 
A legutóbb nézett termékek kerülnek ide, amiket össze is hasonlíthat.
 
Sikertermékek
 

E-mail:


Jelszó: